Renunta la incarcare

Karate pentru copii

Karate kyokushin pentru copii


Practicarea karate-ului Kyokushin aduce numeroase beneficii copiilor. Iată câteva dintre acestea:

1. Disciplină și respect: Karate-ul Kyokushin este cunoscut pentru a pune un accent deosebit pe disciplină și respect. Copiii învață reguli stricte de comportament în timpul antrenamentelor și competițiilor, precum și respectul față de instructori, colegi și adversari. Aceste valori pot fi transferate în alte aspecte ale vieții copiilor, cum ar fi acasă sau la școală.


2. Îmbunătățirea capacităților fizice: Practicarea karate-ului Kyokushin implică exerciții fizice intense și diverse. Copiii dezvoltă forță musculară, flexibilitate, rezistență cardiovasculară și coordonare motrică. Aceste aspecte fizice îi ajută să-și construiască o bază solidă pentru sănătatea lor și să se dezvolte armonios.

3. Dezvoltarea abilităților de autoapărare: Karate-ul Kyokushin se concentrează pe tehnici de autoapărare eficiente și realiste. Copiii învață cum să-și protejeze corpul și cum să răspundă în situații de pericol sau conflict. Aceasta îi poate face mai încrezători și mai capabili să facă față situațiilor neprevăzute.

4. Îmbunătățirea concentrării și autocontrolului: Antrenamentele de karate Kyokushin necesită o atenție și o concentrare deplină. Copiii învață să-și disciplineze mintea și să se concentreze asupra unei sarcini, îmbunătățindu-și astfel abilitățile cognitive și capacitatea de a se concentra în orice alt domeniu al vieții lor.

5. Dezvoltarea încrederii și stimei de sine: Pe măsură ce copiii progresează în practicarea karate-ului Kyokushin și își depășesc limitele fizice și mentale, aceștia câștigă încredere în ei înșiși. Succesele și realizările obținute îi ajută să-și dezvolte stima de sine și să capete o atitudine pozitivă față de propria persoană.

6. Cultivarea spiritului de echipă: În cadrul antrenamentelor și competițiilor de karate Kyokushin, copiii lucrează împreună cu alți copii și instructori. Această interacțiune le dezvoltă abilitățile de colaborare, spiritul de echipă și respectul pentru ceilalți. Aceste calități sunt valoroase și în alte contexte sociale.

7. Învățarea valorilor morale: Karate-ul Kyokushin are la bază principii etice solide, cum ar fi onoarea, modestia și respectul față de ceilalți. Copiii învață să își controleze agresiunea.

Kumite

Lupta

Kihon

Tehnica.

Kata

Miscari si tehnici specifice

Autoaparare

Tehnici de aparare.